Baron je počeo da dizajnira svoje profesionalne kuhinje 1995 godine. U neprestanom radu na estetici i tehnološkim istraživanjima, novi Baron dizajneri su bili posvećeni entuzijazmu da zadovolje potrebe onih koji su profesionalizam pretvarali u umetnost. Jedan od takvih izazova je kreiranje lava roštilja. Specifične karakteristike lava roštilja omogućavaju nam da ostvarimo tradicionalno pečenje na roštilju u jednoj  profesionalnoj kuhinji uz mnogo precizniju kontrolu temperature.

Takođe je lakši za čišćenje i održavanje i pruža korisniku veću sigurnost. Roštilj se radi od nerđajućeg čelika u standardnoj verziji ali je dostupan i sa rešetkom od livenog gvožđa. Savršenog je oblika za pečenje različitih vrsta hrane: meso, riba, povrće i lako se čisti.

Višak masti se sliva u veliku fijoku koja se može ukloniti zahvaljujući nagibu i kanalu sa drenažnim otvorom.

Visina radne ploče može da varira od 840mm do 900mm za modele sa pregradom. Roštilj se može podesiti po visini pomoću poluga koje se nalaze sa strane i omogućava različite intezitete pečenja s obzirom na njegovu veliku površinu.

Grejanje se dobija preko gorionika od nerđajućeg čelika velike snage a lava kamen daje efekat pečenja na tradicionalnim roštiljima na ćumur.

Temperatura se može podesiti do 350°C. Savršeno se uklapaju u kuhinjske linije i pogodni su kako za manje tako i za restorane većih kapaciteta. Uz lava roštilj spojili ste tradicionalno i savremeno pečenje i odgovorili na jedan od većih izazova savremene kuhinje.

Primer uklapanja u liniji 700: